בצק לפיצה - איך מכינים בצק לפיצה המושלמת?

בצק לפיצה – הסוד להכנת הבצק המושלם

פיצה, אחד המאכלים הפופולריים ביותר ברחבי העולם, בעלת מחלוקות רבות על המקור שלה, אך רבים טוענים שהפיצה המקורית הגיעה מנאפולי, איטליה. הפיצה הנפוליטנית המסורתית ידועה בבצק לפיצה שיוצא במרקם הרך והאוורירי שלה עם פריכות קלה. אבל, הסוד להשגת התערובת המושלמת הזו של מרקמים טמון בבצק. 

רכיבים:

  • 600 מ"ל מים
  • 1 ק"ג קמח (במיוחד לפיצה נפוליטנית)
  • 30 גרם מלח
  • 1-2 גרם שמרים

תהליך:

  1. מתחילים במים: תמיד מתחילים בהוספת מלח למים וממיסים אותו.
  2. להרחיק שמרים ממלח: לא לזהם את השמרים במלח!. הוסיפו 10% מהקמח כדי להוריד את רמת המליחות לפני שמוסיפים את המים המומלחים לשמרים.
  3. שמרים: תשתמשו בשמרים טריים, הבצק יצא הרבה יותר אלסטי וטעים.
  4. מוסיפים בהדרגה את הקמח: מוסיפים לאט את הקמח שנותר. הרעיון הוא לתת לקמח לספוג את המים לאט.
  5. טכניקת ערבוב: לאחר האיחוד, חיוני להמשיך לערבב ולקפל את הבצק. מומלץ להשתמש במיקסר בתחילה ולאחר מכן ללוש אותו ביד כדי לתת לו את המרקם המושלם.
  6. בדיקת טמפרטורה: השיטה האמינה ביותר היא שימוש במדחום. אם ליבת הבצק בין 23°C ל-26°C, הוא מוכן!
  7. מכסים את הבצק במטלית לחה כדי לשמור על לחות ונותנים לו לנוח שעתיים לפני יצירת מנות בצק.
  8. הכנת כדורי הבצק: לאחר מנוחה מחלקים את הבצק לכדורים. מומלץ לחלק אותם בין 220 ל-250 גרם לפיצה הנפוליטנית המושלמת.

בחירת הקמח המתאים

שימוש בקמח נכון הוא חיוני. בעוד שלקמחים רבים עשוי להיות כתוב "00" על האריזה, מה שבאמת חשוב הוא דירוג W, המציין את תכולת החלבון והגלוטן. עבור פיצה נפוליטנית, דירוג W צריך להיות בין 280 ל-330.

פיצה נפוליטנה היא הרבה יותר מסתם אוכל: זוהי צורת אמנות, מסורת וייצוג של התרבות הנפוליטנית.

תוכן עניינים

מאמרים נוספים:

פיצות בטאבון

טיפים להכנת פיצה מיוחדת

טיפים להכנת פיצה מיוחדת טיפים להכנת פיצה מיוחדת  בשיתוף: פורטל מתכונים של ניוזדסק ישראל פיצה היא מאכל פשוט לכאורה, אך להכנת פיצה מיוחדת, כזו שתעשה

קרא עוד »
×