כל הסגנונות של הפיצה הביתית: קל להכין וכיף לאכול

פיצה נחשבת לאחד המאכלים הכי טעימים בעולם. מיליוני אנשים נהנים לאכול אותה ויש לה שלל גרסאות כמו גם תוספות. לפעמים מתחשק לנו ממש הטעם של הפיצה אבל פחות ההכנה שלה מאפס. להתחיל עם הבצק, ללוש ולחכות עד שיתפח ואחר כך שוב ללוש ושוב לחכות שיתפח ואז לרדד וכל ההתעסקות הזו מורכבת וארוכה מאוד. אז מה בכל זאת ניתן לעשות כשממש בא לנו פיצה? הינה כמה פתרונות יצירתיים שיפתרו לכם את הבעיה.

שבלולי פיצה

תוכלו להכין שבלולי פיצה נהדרים וטעימים במיוחד ממש בקלות. ערבלו במיקסר את המצרכים הבאים: חלב, שמרים, סוכר, מלח, ביצה, קמח וחמאה, עד שתקבלו מרקם בצקי. עשו זאת במשך חמש דקות בערך. לאחר מכן צרו ממנו עיגול, הניחו בתבנית משומנת ותנו לו לתפוח חצי שעה. לאחר מכן רדדו אותו למלבן, מרחו רוטב עגבניות וגבינת פרמזן, הוסיפו מוצרלה רק בשליש האחרון וקפלו את הבצק. בעזרת גלגלת חתכו את המלבן לשמונה רצועות וגלגלו כל רצועה לרולדה. הניחו בתבנית והופ לתנור. בסיום האפייה יצאו מתנורכם שבלולי פיצה מדהימים שיחוסלו מיד.

שבלולי פיצה

פיצה פיתה

הגרסה המהירה והפשוטה ביותר של הכנת הפיצה היא לקחת פיתה, לחתוך אותה לשני חלקי פיתה ולמרוח על כל חלק רוטב עגבניות או קטשופ, להוסיף גבינה צהובה ותוספות אהובות כמו תירס, זיתים, פטריות ואפילו בצל ולהכניס אותם למיקרוגל. תוך 4-3 דקות יהיו לכם פיצה פיתות נהדרות שתוכלו להתחיל לאכול מיד. 

פיצה מלוואח

בגזרת המלוואח ניתן ליהנות משני סגנונות של פיצה מלוואח. הסגנון הראשון הוא כשמכינים את המלוואח במחבת על הגז. מחכים עד שהחלק התחתון יתבשל מעט ויהפוך לפריך, הופכים אותו על הצד השני ובינתיים מפרידים את דפי המלאווח מהאמצע. כעת שמים רוטב עגבניות (אפשר קנוי), או רסק עגבניות או בכלל קטשופ, תלוי מה אתם אוהבים. מוסיפים גבינה צהובה, תוספות אם רוצים וסוגרים את הכול עם החלק השני של המלאווח. לאחר שסגרתם אותו, הפכו אותו על הצד הזה כדי שהגבינה תימס ותחבר בין שני החלקים. יאמי.

הגרסה השנייה היא להשתמש בבצק המלאווח כבסיס למלאווח פיצה מגולגל. מרדדים מעט את הבצק של המלוואח, מורחים שכבה יפה של רוטב עגבניות, מוסיפים גבינה צהובה מגוררת או פתיתי מוצרלה, ומגלגלים את המלאווח. לאחר מכן אפשר להכין את המלאווח המגולגל בתנור או לחתוך אותו לחתיכות שיתפחו ממש כמו בורקס פיצה.

בורקס פיצה

מי שמעדיף את הטעם של בצק עלים או פילאס, מוזמן להכין ממנו את בורקס הפיצה. רדדו את הבצק למשטח מלבני, מרחו בתוכו רסק עגבניות, הוסיפו מעט אורגנו, אבקת שום, מלח ופלפל שחור, הוסיפו גבינה צהובה מגוררת, אפשר להוסיף גם זיתים ירוקים וקפלו את הבצק ממש כמו בשבלולי הפיצה. חתכו רצועות, גלגלו אותן, מרחו ביצה והכניסו לתנור. בתום האפייה יתקבל בורקס פיצה ריחני וטעים.

  

 

תוכן עניינים

מאמרים נוספים:

פיצות בטאבון

טיפים להכנת פיצה מיוחדת

טיפים להכנת פיצה מיוחדת טיפים להכנת פיצה מיוחדת  בשיתוף: פורטל מתכונים של ניוזדסק ישראל פיצה היא מאכל פשוט לכאורה, אך להכנת פיצה מיוחדת, כזו שתעשה

קרא עוד »
×